Adress

Halmstad klätterklubb

Slottsmöllan

302 31 HALMSTAD

Första gången på en klätterklubb?

Är det första gången ni ska prova på klättring? Det går jättebra att göra i vår lokal! Det krävs inget medlemskap för att klättra hos oss. Under våra öppettider är alla välkomna (Med undantag för barn under 15 på tisdagar). Barn under 13 år ska ha målsman närvarande i lokalen och som ansvarar för sitt/sina barn.
 

I vår hall har vi både boulder-väggar och repväggar. Skillnaden på bouldering och repklättring är att bouldering görs på lägre höjd utan rep. Där har vi istället tjockmattor som dämpar fall. För att klättra på boulderväggarna (eller bouldra, som vi säger) krävs ingen förkunskap. Det som gäller är helt enkelt sunt förnuft: Tänk på hur ni klättrar så att ni kan falla säkert och håll ett avstånd från de som klättrar så att de inte landar på dig när de faller eller hoppar ner. För tekniktips går det bra att fråga personen i kassan eller en andra som klättrar om vad ni kan tänka på när du klättrar . Vi klättrare delar mer än gärna med oss av det vi kan!

Vill ni klättra på våra repväggar så krävs det att någon med ett så kallat grönt kort säkrar en. Ett grönt kort får du genom att genomföra en topprepskurs. Det krävs alltså antingen att ni bokar en gruppklättring med instruktör, att ni hänger med någon som har gått topprepskursen eller att ni går kursen själva. Ni kan även välja att komma när vi har öppet hus.

Priser och information om hur gruppklättringar och kurser går till och hur de bokas finns under fliken aktiviteter.

Kläder: Klätterskor går att hyra men innegympaskor går också bra att ha, träningskläder är något vi rekommenderar. 

Vi har skåp i omklädningsrummen där man kan låsa in värdesaker. För att låsa behöver man ta med ett hänglås. Tänk på att det inte finns några hänglås att låna och att skåpen måste tömmas efter träningen. Om de inte töms av den som använt det tvingas personalen öppna det med bultsa- jag menar universalnyckeln, och det vill vi ju inte behöva göra.

Om du fastnar för klättring kan det vara en bra idé att bli medlem hos oss. Ett medlemskap ger en lägre inträdesavift, samt möjligheten att köpa 10-kort, halvårskort och årskort. Mer infofinns under fliken priser. 

 

För information om gruppklättringar/barnkalas, kurser och barn- och ungdomsverksamheten se fliken aktiviteter.