Adress

Halmstad klätterklubb

Slottsmöllan

302 31 HALMSTAD

Topprep- och ledkurser

Hos oss kan du ta både grönt och rött kort. Våra kurser som går av stapeln med jämna mellanrum. Kursdagar hittar du längst ner på sidan.

Utbildning:

På Halmstadklätterklubb så har vi en bred variation av olika klättringsdicipliner, Speed, Topprep, Led och Bouldering. Vår boulderingsektion så är alla välkomna att klättra och utmana sig själva men när vi kommer in på de delar som har med rep att göra så krävs det särskild kunskap för att få säkra och för att få klättra annat än topprep. Dessa är uppdelade på två steg: Grönt och Rött kort. Korten erhålls antingen genom en kurs med någon av våra licensierade instruktörer eller genom en uppklättring, som innebär att du visar upp att du har kunskapen och tekniken som krävs för att säkra för någon av våra instruktörer.

Grönt kort:

Det gröna kortet är det som ger dig möjligheten att få stå som säkringsman på våra topprepsväggar. Det är en kurs som introducerar dig in i repklättringens värld och ger dig en djupare förståelse för klättring, utrustning och säkerheten. Ni får testa olika  sorters utrustning, lära er knyta en dubbelåtta och hur man kommunicerar. Ni kommer såklart också att få klättra.

Det gröna kortet är ett krav i de flesta klätterhallar i Sverige för att få lov att topprepssäkra.

Kursen är uppdelad på två tillfällen a´ två timmar

Rött kort:

Det röda kortet är en naturlig utveckling för den som gillar att klättra med rep. Här är det fokus på ledklättring eller det som många kallar för sportklättring, vilket innebär att repet fästs in av den som klättrar efterhand längs klätterleden. Kursen är en vidareutveckling på det gröna och för att kunna ta steget upp till rött bör ni ha aktivt säkrat och repklättrat i minst två månader. Ni kommer få lära er hur ni säkrar på ett korrekt och säkert sätt, hur man på bästa sätt klipper in sig och vilka risker de olika momenten medför. 

Det röda kortet är ett krav i de flesta klätterhallar i Sverige för att både få säkra och klättra ledklättring.

Kursen är uppdelad på två tillfällen a´ två timmar.

Pris: 600 kr

En kurs utspelar sig under två tillfällen, två timmar vardera.

-------------------------------------------------------------------
Datum för kommande kurser:

GRÖNT KORT:

September: 10 + 12
Oktober: 1 + 3 eller 22 + 24

 

Rött kort:
September: 24 + 26
Oktober: 15 + 17

Tid för samtliga kurser kommer vara 17:00-19:00

Avanmälan sker SENAST en vecka innan kurs.

För att anmäla dig behöver vi namn, personnummer, telefonnummer och mail.
Det är först till kvarn som gäller.

Anmälan: utbildning@hkk.nu

 

Alla våra instruktörer är licensierade via SKF (Svensk Klätterförbundet)

Kontakt: utbildning@hkk.nu